De beste tijd om Benidorm te bezoeken

Het is het gehele jaar door fijn om Benidorm te bezoeken. Het weer in Benidorm is zo dat het in de zomer heerlijk warm is maar nooit te heet wordt.

De winters zijn er mild en aangenaam. In de zomer is het druk met toeristen en in de winter wordt Benidorm meer bezocht door ouderen die er overwinteren. Pak je tas in, want er is voor iedereen een geschikte tijd om Benidorm te bezoeken.

Benidorm Weer

Benidorm in de zomer

In de maand Augustus is het in Benidorm het warmste. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 31.5 graden is het heerlijk vertoeven op een van de stranden.

Over regen hoeft u zich geen zorgen te maken in de zomer. Er valt weinig tot geen neerslag in Benidorm in de zomer. De Spaanse badplaats wordt in de zomermaanden bezocht door vele toeristen. Enerzijds genieten veel jongeren van het uitgaansleven, anderzijds zijn het in de zomer veel gezinnen die Benidorm bezoeken. Het is gezellig druk op de terrasjes aan de boulevard en in de vele souvenirs winkeltjes.

Als u op zoek ben naar een plaats met een bruisend uitgaansleven, dan is Benidorm zeker een plek om in de zomer te bezoeken. Ook als u wilt genieten van de vele attracties, winkelcentra, terrasjes, of gewoon heerlijk op het strand wilt liggen, is Benidorm de plek voor u in de zomer.

Benidorm in de winter

De maand Januari is de koudste maand in Benidorm. Met een gemiddelde maximumtemperatuur van 16.1 graden kunnen de dagen in de winter toch als echte lentedagen aanvoelen. Het klimaat in Benidorm zorgt voor aangename winters.

Door de ligging tussen de bergen en de Middellandse Zee is het klimaat in de winter mild. Echter, elke dag op het strand liggen is er in de winter niet meer bij. Vele ouderen bezoeken Benidorm juist in de winter vanwege het klimaat. Het uitgaansleven is iets bedaard, maar er is nog steeds veel te doen.